TOTS ELS DIJOUS A LES 19:30H

Ioga per atletes:
– Sessions específiques per corredors.
– Complementa i millora el teu entrenament.
– Aprèn a córrer en armonia amb el teu cos.

Córrer és un exercici activador i revitalitzador de tot el cos, que en un punt determinat trascendeix el cos físic, per passar al pla mental, com ho expliquen les experiències dels maratonians i corredors de llargues distàncies.

Si t’agrada córrer habitualment i/o t’estàs preparant per córrer curses de mitja o llarga distància, la pràctica del ioga et reportarà grans beneficis:

Disminueix la tensió i rigidesa muscular, donant relaxació, elasticitat i flexibilitat a totes les cadenes musculars. Els musculs tensos i/o escurçats tendeixen a “tallar” la circulació, degut a una falta d’oxigen i nutrients essencials.

Aumenta l’amplitud de moviments, disminuint la degeneració de les articulacions. Si les articulacions estàn més flexibles requereixen menys energia per realitzar moviments, per això un cos flexible millora el seu rendiment ja que realitza l’activitat amb menor despesa energètica.

Redueix el risc de lesions. Un múscul flexible i oxigenat té menys probabilitats de lesionar-se.

Disminueix els dolors de columna lumbar, molt sol.licitada durant la cursa. Treball especific d’elasticitat en zona lumbar combinat amb flexibilitat en tendons, flexors de cadera i músculs de la pelvis, alliberen la tensió de la columna lumbar.

Corregir els desequilibris del cos causats per l’entrenament. Entrenar qualsevol activitat és repetitiu per naturalessa. L’entrenament és unidimensional i pot crear desequilibris estructurals ja que alguns grups musculars són treballats, però altres són ignorats, per exemple. El ioga pot reparar aquests desequilibris.

Aumenta la capacitat pulmonar al fer un treball conscient de la respiració durant la pràctica, juntament amb les tècniques especifiques de Pranayama.

Es millora i armonitza el ritme cardiorespiratori gràcies a la coordinació de moviment i respiració, posant especial atenció constantment al diafragma.

Desenvolupa la concentració i claredat mental. Ajuda a mantenir-se concentrat, en calma i amb armonia amb el cos. CORRER ÉS MEDITACIÓ EN MOVIMENT

Al aplicar alguns principis bàsics del ioga mentre correm, es pot transformar aquest esport en una pràctica en la que integrem el cos i la ment com un equip.

Només visualtizant una assana (postura) mentre estem corrent, enviem un missatge al cos de com millorar la postura al correr i obtenir millors resultats.

Ioga per atletes, preparació maratons
Ioga per atletes, preparació maratons
Ioga per atletes, preparació maratons